Over Leontien

Ons vlindertje en mijn leven thuis
Mijn naam is Leontien Sauerwein (1971). Ik ben getrouwd met Gerard. Samen hebben wij twee kinderen, Haijo (2008) en ons vlindertje Fenne (2012). Gerard heeft twee dochters uit een eerdere relatie, mijn lieve stiefdochters die sinds hun achtste respectievelijk vierde jaar in mijn leven zijn. Gerard en ik hebben samen een hele reis gemaakt. Onze zoon werd geboren met een schisis, ik ben geopereerd aan een goedaardig tumor op een kwaadaardige plek, en vijf jaar geleden werd onze jongste, Fenne, geboren. Ons vlindertje.

Fenne is geboren met een chromosomale afwijking waardoor zij verstandelijk beperkt is, slechthorend (maar met gehoorapparaten veel beter horend) en nauwelijks kan praten. Sinds september 2017 zit Fenne op het speciaal basisonderwijs. Zij maakt enorme sprongen in haar communicatie met gebarentaal, en ook op andere gebieden. Leven met een zorgintensief kind met beperkingen zet je hele leven blijvend op zijn kop. Het is leven met levend verlies. Je moet niet alleen wennen aan de nieuwe situatie, je moet je blijven aanpassen. Als ouder, als gezin en als stel.

Mijn praktijk voor verliesbegeleiding
Na de geboorte van Fenne eind 2012 ben ik gestopt met werken en een nieuwe weg ingeslagen. Ik heb nu een eigen praktijk in verliesbegeleiding. Juist door de combinatie van mijn eigen levenservaring en de theoretische kennis die ik in mijn studies de afgelopen jaren heb verworven, kan ik mensen helpen. Ik richt me op ouders en andere gezins- of familieleden in of nabij een verdrietige of complexe gezinssituatie. Verdrietig of complex omdat er een zorgintensief kind of ander gezins/familielid is, of een kind of ouder gemist moet worden. In mijn praktijk geef ik individuele begeleiding en begeleiding of voorlichting aan groepen. Ik geef ook trainingen aan professionals die werken met zorgintensieve kinderen over levend verlies, oftewel wat het betekent voor ouders en andere gezinsleden om te leven met een zorgintensief kind.

Mijn opleidingen
Ik ben Rouwbegeleider/verliesconsulent, opgeleid bij de Post-doc opleiding Omgaan met Verlies en Rouw (Kinderen en Jongeren) van het Land van Rouw. Ik heb de Bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik het Excellentieprogramma volgde, met succes afgerond.
Lang geleden was ik advocaat, het laatst bij Kennedy Van der Laan in Amsterdam. daarna was ik Hoofd van het beleidsteam van de Bond van Nederlandse Architecten en vervolgens Afdelingshoofd Privaatrecht op het stadhuis van de gemeente Amsterdam.

Mijn Knipogen
Ik schrijf Knipogen. Knipogen zijn verhalen, verhalen van Leontien. Verhalen over hoe ik het leven leef. Iedere zondagavond een nieuw verhaal. Verhalen die helpen of je raken, en je hopelijk ook aan het lachen maken. Want dat helpt, lachen. Tegen alles. Nou ja, bijna alles. Ik wil vooral verhalen schrijven die een knipoog geven. Een Knipoog net op het moment dat je dat nodig hebt.

Als u meer wilt weten of nader kennis zou willen maken, bel of mail gerust!

  1 comment for “Over Leontien

  1. Mandy
    3 juli 2016 om 21:41

    Fantastische blog! Mooi, grappig en ontroerend. Ik ga volgen ❤

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: