De baas van het werk

Mijn oudste stiefdochter is dol op kinderen en geniet enorm van hun “eigenwijzigheid”. Toen onze zoon een jaar of vier was verheugde zij zich dus op een gesprekje over het beroep dat haar kleine broer later dacht te gaan uitoefenen: piloot, brandweerman of toch liever voetballer?

Een beetje verbouwereerd vertelde ze mij die avond dat het antwoord was geweest:
“Ik wil niet werken later…”.
“Waarom niet?” had ze hem verbaasd gevraagd, zo lui leek hij toch niet.
“Dan moet ik doen wat anderen zeggen, en dat wil ik niet…”.

Een paar dagen later kwam het onderwerp aan de keukentafel opnieuw ter sprake en hij dacht er nog steeds zo over. Waarna ik er een educatief moment van meende te moeten maken: ik hield hem voor dat als hij hard zou doorwerken op school, hij de baas kon worden. En dat de baas bepaalt.

Het had toch niet helemaal het effect wat ik dacht te bereiken. Mijn zoon heeft nog jaren op de vraag wat hij wil worden geantwoord:
“De baas van het werk!”

 

© Leontien Sauerwein

  1 comment for “De baas van het werk

  1. Pinque
    12 augustus 2016 om 21:55

    Haha, dat gaat helemaal goedkomen! Wat een besef!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: