Mijn Knipogen gebundeld!

Pling. Een appje van een moeder die ik goed ken. Een moeder met ook een zorgenkind. Onze kinderen zaten lang geleden bij dezelfde organisatie. We zien elkaar niet vaak meer, maar hebben zo af en toe contact. Het appje gaat over hoop en vertrouwen. We appen wat heen en weer en dan schrijft ze “je verhalen geven me nog altijd steun.”

Ik ben geraakt. Onze wegen in het leven zijn zo anders gelopen. En de problematiek van onze kinderen is zo anders. En toch herkent ze wat ik schrijf. Het ontroert me en ik vraag me af hoe het haar dan toch goed doet.

Ouders van zorgintensieve kinderen hebben ieder hun eigen ervaringen. Elk kind en elk gezin is uniek en heeft unieke ervaringen. Niet alleen omdat alle situaties zo verschillen, maar ook omdat wij mensen zo verschillen in hoe we met die situaties omgaan. Ieder heeft doet het op zijn eigen manier, vormt zijn eigen verhaal. En toch delen we ook veel. Want onder al die individuele verhalen loopt een brede stroom aan gedeelde ervaringen, ervaringen die eenzelfde thema’s raken, waar gevoelens en ervaringen hetzelfde zijn. En daarover schrijf ik.

Deze week kwam het boekje uit waarin zo’n dertig van mijn verhalen zijn gebundeld. Apetrots ben ik. En heel spannend vind ik het, zelfs al schrijf ik er elke week één. In de zomer van 2014 begon ik met het schrijven van verhalen. En ik ben het blijven doen. Omdat het helpt, verhalen schrijven én vooral ook ze delen. Het ordent voor mij al die ingewikkelde ervaringen en geeft taal aan die thema’s eronder. Ik noemde mijn verhalen Knipogen, omdat ik verhalen wil schrijven die een knipoog geven. Een Knipoog net op het moment dat je dat nodig hebt.

En dat appje bevestigt me opnieuw dat dat dus lukt!

Wil je mijn boekje lezen? Het is te bestellen voor € 8,50 plus verzendkosten. Stuur me een mail (leontien.sauerwein@outlook.com) of Whats app (0610924437) en ik zorg dat je het boekje krijgt!

© Leontien Sauerwein

  1 comment for “Mijn Knipogen gebundeld!

  1. 27 september 2020 om 20:30

    Kanjer, moeder, vrouw, schrijver, vriendin…
    Love you

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: