Echt een jaar ouder..

Een jaar geleden werd de eerste corona-patiënt in Nederland ontdekt. Een jaar geleden werd in dezelfde week mijn zoon twaalf jaar. Een jaar geleden waren wij op skivakantie en hadden – oh onnozelaars – daarom pas half maart het familiefeest gepland. Een jaar geleden ging dat dus niet door. Ik beloofde mijn zoon volgend jaar een extra groot feest, maar zei erbij dat ik hoopte dat het dan weer kon. Dat ik zo voorzienend was had ik echter niet voorzien.

Voor het tweede jaar op rij dreigde het familiefeest in het water te vallen. Dat is binnen alle gevolgen van corona natuurlijk geen noemenswaardig verlies, maar we vonden het met z’n allen toch jammer. We zijn een hechte familie, missen elkaar al een jaar, en dus bedachten we dat we er toch iets aan wilden doen. Maar wat? Met zo’n vijfenveertig mensen (we hebben een grote familie) Zoomen wordt een Poolse landdag of een aaneenschakeling van langdurige pijnlijke stiltes. En dus bedacht mijn zoon een geweldige oplossing: een online Pub-Quiz! Alleen voor de familie, anders werden het teveel mensen. En wat een gouden greep bleek die Quiz.  

Vooraf hadden we teams gemaakt met namen als Team Herten, Savannedieren of Bosdieren. Iedereen had een dierenmasker en ballonnen thuisgestuurd gekregen. Dertien vragen over de jarige job zelf, van het op de juiste volgorde zetten van baby-foto’s tot gewetensvragen naar zijn tweede naam (en ja, er waren familieleden die daar ongenadig door de mand vielen). Het klapstuk was echter de opdracht in tien minuten in breakoutrooms een origineel verjaardagslied  maken. Mijn schoonfamilie is begiftigd met bijzondere muzikale talenten, dus een klein kwartiertje later schalde het ene nog originelere lied dan het andere door de kamer!

Maar het allergrootste klapstuk was de jarige job zelf: als een ware Quizmaster loodste hij deze grote groep mensen door dertien vragen, gaf duidelijke aanwijzingen en berispte met groot gevoel voor humor degenen die zich daar even niet aan hielden. Het werd geen moment chaos.

Hier was iemand echt een jaar ouder geworden…

  3 comments for “Echt een jaar ouder..

 1. Cecile Gunning
  1 maart 2021 om 09:59

  ja dat was precies wat wij tegen elkaar zieden dat hayo het zo goed leidde want dat is niet makkelijk! compliment ook aan de opvoeders van deze jongen. en hoe zat t nu ,met de neven en nichten rekenden jullie ook de achter-nicht/neef mee?

  ________________________________

  Like

 2. Hans Peter Sauerwein
  1 maart 2021 om 08:59

  Heel lief. Ik ben bovendien nog steeds aan het nagenieten Lieve ochtendgroet Hans Peter Sauerwein Palmgracht 44B 1015 HN Amsterdam Nederland Email: h.p.sauerwein@me.com Mobiel: +31655122626

  >

  Like

 3. 28 februari 2021 om 22:04

  Wat een heerlijk verhaal. Trotse mama van een mooie puberzoon. Gefeliciteerd allemaal.
  Liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: