Bsc

Sinterklaastijd is een tijd van cadeautjes. Ik memoreerde al eens dat wij grage Sintvierders zijn en we schieten dus nog wel eens uit met Pakjesavond. Niet alleen in de hoeveelheid cadeaus, maar zeker ook omdat iedereen een surprise krijgt (ware knutselwerken waar meerdere avonden aan gewerkt is), en als klap op de vuurpijl op elk (!) cadeau een gedicht vol met boodschappen voor de goede verstaander. We beginnen dan ook altijd vroeg in de middag…

Deze familietraditie neemt niet weg dat ik in deze periode tegelijkertijd een wat ongemakkelijk gevoel ontwikkel over de hoeveelheid cadeaus die ik kan geven. Dat werd versterkt toen ik zag hoeveel cadeaus twee actieve moeders op de school van onze zoon hebben ingezameld voor de Voedselbank. Het verschil met andere delen van onze stad is wel erg groot…. Toch voelt het bijzonder hypocriet hier nu een verhandeling te houden over de oneerlijk verdeelde welvaart waarin mijn kinderen opgroeien. Dan had ik dat bergje gisteravond echt kleiner moeten laten zijn… Dat was daadwerkelijk een statement geweest.

Ons vlindertje had bij Sinterklaas de link met cadeaus snel gelegd. En ik ging er klakkeloos vanuit dat ze daarmee dezelfde hebzucht begon te ontwikkelen als veel kinderen hebben… Zij bleek aan cadeautjes echter een veel altruïstischer betekenis te hebben gegeven. Toen ze deze week op school van één van de Pieten een handje pepernoten kreeg, gaf ze dat met een stralende glimlach aan Sinterklaas met het gebaar “cadeautje!”… Zij heeft die oneerlijk verdeelde welvaart veel beter begrepen dan ik…

En alhoewel het een kinderfeest is, voelde het of ik deze week ook cadeau kreeg, als het ware in mijn schoen. Na drie jaar en drie maanden heb ik mijn Bachelor Pedagogische Wetenschappen met een acht afgerond. Ik mag mij nu Bachelor of Science noemen. Bsc… En jawel, ik heb er echt hard voor gewerkt, maar toch voelt het als een enorme rijkdom om een heel nieuw vak met eigen jargon, denkkader en schrijfwijze te hebben geleerd.

Ik heb nu twee titels, stelde ik bij het ontbijt een beetje verbaasd vast.

Mr. Leontien Sauerwein Bsc…

Het is nog net geen (Kees Van Kootens´) prof. dr. ing. Akkermans….

 

© Leontien Sauerwein

  1 comment for “Bsc

  1. Doreth van Laarhoven-Nieuwlands
    4 december 2017 om 09:02

    Gefeliciteerd met het behalen van je studie. Hard voor gewerkt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: