Goede voornemens

Allereerst een heel goed en gezond 2019! Zo begin ik veel berichten deze eerste week en natuurlijk ook deze blog.

Ik vind het wel fijn zo’n nieuw jaar. Een frisse start, toch een beetje het gevoel dat ik het dit jaar beter ga aanpakken. Ik blijf optimistisch….

Mijn goede voornemens hadden vroeger altijd betrekking op mijn leefstijl. Hoe vaak ik me wel niet heb voorgenomen om voortaan alles op te ruimen, lijstjes te maken zodat ik nooit meer wat vergeet en iedere week op maandag sporten. Het kwam nooit uit. Vooral niet omdat dit soort voornemens als belangrijkste basisvoorwaarde hebben dat je consequent bent. Iedere maandag sporten, betekent niet meer dan iedere maandag sporten. Daar zit iets behoorlijk repetitiefs in, en dat gaat bij mij onherroepelijk mis. Zelfs mijn ochtendritueel wissel ik dagelijks op kleine details, omdat ik elke dag hetzelfde ontzettend saai vind. Wat ook niet helpt is dat mijn man eenzelfde insteek in het leven heeft. Of, om het in zijn woorden van gisterochtend te zeggen: “Diëten? Zullen we daar na de lunch mee beginnen?”

Mijn goede voornemens hebben daarom tegenwoordig meer betrekking op mijn relatie met andere mensen. Ik ben niet altijd even goed in het onderhouden van contacten, het onthouden van verjaardagen of belangrijker nog sterfdagen. Dat vind ik onattent en onaardig van mezelf en juist omdat ik zelf zo enorm geroerd ben door kleine attente berichten van anderen op die cruciale dagen, neem ik me graag voor dat anders te doen aan het begin van het jaar. Ook al moet dat ieder jaar…

Dit jaar ben ik echter goed begonnen met mijn goede voornemens. Toen ik kinderen kreeg had ik niet zo heel veel verwachtingen over de toekomst. Ik had eigenlijk niet zo goed een idee wat me te wachten stond. Maar al snel na de geboorte van mijn zoon nam ik me voor dat we samen steden zouden bezoeken als hij groter was. Voordat hij die leeftijd bereikte, kwam zijn zusje. En mijn hele toekomstbeeld kantelde. Alles wat ik bedacht had, leek niet meer te kunnen. Maar deze droom bleef in mijn hoofd spoken. En toen wij na de zomer de zaken thuis wat anders hadden ingericht en er meer rust kwam, hakte ik de knoop door en boekte een paar dagen Londen voor ons tweeën. Dat was één van de beste beslissingen van 2018. Want wat was het leuk, bijzonder, gezellig, ontspannen, bij vlagen hilarisch en vooral zo intens fijn om samen met mijn o zo grote zoon Londen te verkennen.

Pas bij terugkomst realiseerde ik me dat deze droom de tweede, derde en vierde dag van dit nieuwe jaar was uitgekomen.

Dat is nog eens goed beginnen met je goede voornemens!

 

© Leontien Sauerwein

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: